Hakkımızda

Uptechlabs AŞ. gömülü sistem tasarımı, yazılım, LED aydınlatma teknolojileri, sensör teknolojileri, robotik, zirai teknolojiler, sağlık ve medikal teknolojileri alanlarında projeler geliştiren bir AR-GE firmasıdır.

Uptechlabs – Smart Garden projesi çalışmalarına 2016 yılında Prof. Dr. Murat Aşkar danışmanlığında Mert Kalaycı’nın lisans tezi olarak başlanmış ve 2017 yılında bu süreç başarıyla tamamlandıktan sonra 2018 yılında TÜBİTAK 1512 hibe desteğiyle Uptechlabs firması ODTÜ Teknokent ve İzmir Bilimpark da kurulmuştur. İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsü içerisinde bitki yetiştirme laboratuvarı kurulmuş ve çalışmalara daha kapsamlı başlanmıştır.

2019 yılında Programı başarıyla tamamladıktan sonra; rakip-sektör analizleri kapsamında Hollanda ve Belçika’ya ziyarette bulunulmuş ve globalde öncü firmalarla görüşülmüş, çalışmaları gözlemlenmiştir. Bu kapsamda yapılan karşılaştırmalarda Uptechlabs tarafından geliştirilen ürünün daha verimli olduğu saptanmıştır. Aynı zamanda Yüksek Lisans tezi olarak sunulmuş ve tez çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır. Bu sonuç doğrultusunda tasarımlar daha da geliştirilerek TÜBİTAK 1507 desteğiyle 2019 Kasım ayında İzmir ITOB OSB de yeni nesil bitki üretim tesisi kurularak yeni türler üzerinde tohumdan bitki üretimine ve bu üretilen ürünlerden yeniden tohum alınarak geliştirilen türlerin üretimi konusunda çalışmalar gerçekleştirilmiştir. 

Haziran 2021’de TİMTEB Girişim Evi ile yapılan firma değerleme çalışmalarında firmanın değeri 2 milyon $ olarak güncellenmiştir. 2022 de gerçekleştirilen ARGE ve ÜRGE faaliyetleri kapsamında tasarımlar iyileştirilmiş; 105 faklı bitki türünün büyütme ve tadına müdahale konusunda gerçekleştirilen foton spektrum algoritmalarıyla ilgili çalışmalar başarıyla tamamlanmıştır. Ofis ortamında LED aydınlatma ve topraksız tarımla bitki büyütmeye yönelik geliştirilen mobilya tasarım konsepti Türkiye İş Bankası şubelerinde 2023 itibariyle hayata geçirilmiştir.

Optimizasyonu sağlanan bitki türleri için mega sistemlerin ve bireysel kullanım için tasarlanan masaüstü ve raf sistemlerinin ticari faaliyetleri başlanmıştır. Yeni türler üzerinde AR-GE optimizasyon çalışmaları devam ederken; tarım ürünlerini hammadde olarak kullanan firmalara da bu ürünlerin geliştirilen teknoloji ile büyütülmesiyle ilgili AR-GE Danışmanlık Hizmeti verilmektedir. 2021 yılında Muğla-Bodrum, İzmir-Alsancak ve Çiğli de 3 yeni tesisin kurulmuştur. Yeni AR-GE faaliyetleri kapsamında LED Aydınlatma Sistemleriyle endemik çalı ve ağaç türlerinin geliştirilmesi ve doku kültürü için Bitkisel Aydınlatma Sistemi geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yapılması planlanmaktadır.

Küresel Isınma,
Doğal Afetler ve Bilinçsiz Tarım Uygulamalarının
Tarımsal Üretim Üzerindeki Etkileri ve Önemi

0
Farklı Bitki
0
Farklı tasarım
0
Yıl
0
Ülke
0
Ödül
Top